Geranium 'Rozanne'

Een van de meest populaire vaste planten van het moment, en met reden! Ook ik ben er heel enthousiast over.
Geranium 'Rozanne' dus. Ook nog bekend onder de namen 'Gerwat' en 'Joly Bee'.
Geen Geranium met een langere bloeiperiode: van mei tot november, of tot wanneer de vorst begint, verschijnen onafgebroken de mooie blauwe bloemen.


Ook bijen en hommels vliegen af en aan. Dus nog een pluspunt, zeker in deze tijden waar deze beestjes het best moeilijk hebben.
Deze Geranium is - net als de meeste Geraniums eigenlijk - heel makkelijk te combineren. Met een hoogte van zo'n 30 à 40 cm is hij veelzijdig toepasbaar.
Op de hier getoonde foto's heb ik een combinatie gemaakt met grijsbladigen: Stachys byzantina (Ezelsoren), Carypoteris en Helianthemum, maar elders in de tuin staat hij samen met Alchemilla mollis (Vrouwenmantel) wat ook een heel leuke combinatie oplevert.
Door zijn ietwat lange en sterk vertakkende structuur weeft hij zich tussen de buurplanten waardoor een heel spontaan, natuurlijk uitzicht ontstaat.


Zijn er echt geen nadelen dan? Oké, eentje dan: in de winter verdwijnt hij helemaal waar andere Geraniums soms half wintergroen zijn. Maar dat weegt absoluut niet op tegen alle voordelen.

Dus wanneer je op zoek bent naar een makkelijke en lang bloeiende vaste plant, niet twijfelen: Geranium 'Rozanne' is echt meer dan de moeite waard!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Lekkers uit eigen tuin

Zadendoos