Helleborus odorus

Ze moeten het niet hebben van hun felle kleuren want ze bloeien in het groen, dezelfde kleur frisgroen als de verse stengels waar ze aankomen.
Je moet even knielen om hun knikkende bloemen te kunnen bewonderen, maar wat gedetailleerd zijn ze, zo perfect!Alleen jammer dat de exemplaren die ik heb, niet geuren, wat Helleborus odorus dus wel zou (kunnen) doen. Maar her en der lees je dat het nogal varieert van plant tot plant. Aangezien de mijne allemaal van dezelfde vaste plantenkweker komen, is het misschien wel logisch dat ze allen geurloos zijn... Jammer, maar de bloemen blijven natuurlijk even mooi.

Dat Helleborus niet graag verplant wordt, heb ik ook kunnen ondervinden. Ze zijn aangeplant in 2014. Pas vorig jaar heb ik de eerste keer bloei gehad (januari 2016), nog wat spaarzaam. Dit jaar al heel wat meer bloemen, dus ze zijn zich aan het settelen.
Als het je ook leuk lijkt om een Helleborus te hebben, moet je uitkijken naar een plekje in halfschaduw. Ze houden van een humusrijke grond en zijn kalkminnend. Dus jaarlijks wat kalk geven komt ze ten goede.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Lekkers uit eigen tuin

Zadendoos