Moestuinplanning 2017

Om al wat uit te kijken naar het komende moestuinseizoen, heb ik me aan de planning gezet.
Ik had eerder al een versie gemaakt maar beslist om toch nog een en ander te veranderen. In plaats van 3 courgetteplanten zoals afgelopen jaren, ga ik er dit jaar maar 2 zetten. Ze brengen toch meer op dan we op kunnen. Ik deel dan wel uit, maar uiteindelijk is het hoofddoel natuurlijk genoeg lekkers voor onszelf :-).
Dus 1 courgette eruit zijn gelijk vier vakjes weer die vrijkomen. Mais vond ik leuk om zien maar werd uiteindelijk vogelvoer, dus ook die moet plaatsruimen.
Vorig jaar heb ik de lekkere smaak van pastinaak ontdekt, die mag er dus dit jaar zeker meer in, net als wat meer worteltjes ook. Ook de boterboontjes zijn hier favoriet, dus daarvan ook twee extra vakjes.
Oja, eens ik bezig ben zal er vast wel nog een en ander aan deze planning wijzigen, maar het is wel een goed vertrekpunt.


Reacties

 1. Nee, we hebben geloof ik 5 courgetteplanten gehad afgelopen jaar. Maar vruchten, nee niet veel. Meestal heb je alleen mannelijke bloemen aan de plant!
  Ik ga niet veel planten wat de moestuin betreft denk ik. Vorig jaar viel het zo tegen.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou de bloemen van de courgettes altijd wat in het oog. Meestal inderdaad in het begin vooral mannelijke bloemen, en speuren naar de vrouwelijke. Af en toe help ik ook een handje door als er een vrouwelijke bloem open is, deze handmatig te bestuiven door een mannelijke bloem / stuifmeel erop te leggen.
   Jammer dat het vorig jaar tegenviel. Maar dan kan dit jaar misschien net wel weer heel goed worden, vaak wisselt goed en slecht elkaar af. (Oei, dat belooft voor mij, ik heb twee goeie jaren achter de rug ;-) )

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Lekkers uit eigen tuin

Zadendoos