Tulpen

Ik moet bekennen dat ik vroeger niet zo'n tulpenliefhebber was. Vorig jaar echter had ik in een opwelling twee pakjes 'Queen of Night' bollen gekocht in het Kruidvat. Die had ik in de plantvakken naast de inkom gezet. Het resultaat hiervan vond ik toch wel veel extra brengen in een tijd die anders niet zo heel veel kleur heeft van vaste planten op die plaats, op een uitzondering zoals Bergenia na.
Dus dat smaakte naar meer en dus had ik afgelopen najaar flink wat bollen gekocht (ik moet bekennen- weer vooral in Kruidvat en Aldi, verleiding tijdens het boodschappen doen weet je wel).
Na het planten en lang afwachten zijn we nu volop aan het genieten.

Dit is mijn favoriete groep. Het is een mix, genaamd 'Sorbet Blend' die ik nog verder aangevuld heb met tulp 'Purissima'. De verdeling is niet zo evenwichtig gebeurd, had ze gewoon allemaal in een mandje gedaan en door elkaar gehusseld. Ook zitten er 3 knalrode tulpen bij die ik eigenlijk niet verwacht had.
Vooral de combinatie met de roodbladige Heuchera is heel geslaagd.


Dit is tulp 'Groenland', of dat vermoed ik toch. Bij het ontluiken zoals hier op de foto is ze zachtroze. Intussen is die roze kleur ook al een stuk feller. Ook is de vorm wat anders dan op de foto die de verpakking tooide. Maar goed, ze zijn wel gewoon mooi, dat is het voornaamste.     
                         

 Deze had ik eigenlijk vorig jaar ook al. Ik had in de biowinkel een insektenhotel gekocht, en daar zaten deze bolletjes bij van Tulipa tarda dasystemon. Helemaal niet te vergelijken met de uitbundigheid van de grootbloemige rassen, maar wat een pareltjes zijn het.


Verder had ik ook nog 'Doll's Minuet' gekocht, maar daar is helemaal iets fout gegaan: in plaats van zeven rozerode tulpen heb ik 6 gele (geen idee welk ras) en 1 rozerode. Dat is dan weer het nadeel van bollen niet bij de gespecialiseerde kweker: af en toe kom je voor zo'n verrassingen te staan... Ik wacht het nog even af hoe de gele me bevallen en anders zoek ik een ander plaatsje ervoor volgend jaar, wegens wellicht toch niet helemaal passend in het kleurenschema in de voortuin dat vooral uit wit, roze en bordeauxrood bestaat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Lekkers uit eigen tuin

Zadendoos