Plantensteunen

Vorig jaar ergerde ik me enorm aan een aantal planten hier in de tuin die omvielen (Pioenen), uit elkaar vielen (Campanula lactiflora) of gewoon slap op de grond lagen met nog een boel planten onder (Pennisetum 'Karley Rose'). Dat moest beter kunnen...
Eigenlijk begon het met de 'Annabellen' (Hydrangea arborescens 'Annabelle') bij mijn ouders thuis, die typisch na een regenbui tegen de vlakte gingen. Dus ging ik het wereld wijde web afspeuren naar lotgenoten en vooral naar mensen die een oplossing gevonden hadden. Veel zelfgemaakte constructies maar dat ging het hem wegens tijdnood niet worden.
Bij een van die zoektochten kwam ik op de site van Peacock uit, een firma die gespecialiseerd is in plantensteunen en daar werd het gezochte gevonden. Zowel voor de Annabellen als voor mijn eigen planten.
Intussen genieten de Pioenen al van hun steun en blijven ze mooi rechtop. (zal ze wel eens gepast moeten bemesten want ze staan er maar magertjes bij).


De steunen van de Campanula ga ik een van de komende dagen plaatsen, die zijn nu goed in de groei. Voor de Pennisetum ga ik nog wachten tot hij nog weer wat hoger staat zodat de constructie goed gecamoufleerd wordt door de planten zelf.
Alles is trouwens mooi afgewerkt, voelt stevig en kwalitatief aan dus ik vertrouw dat ik (en vooral de planten) er de komende jaren nog veel plezier van zal hebben.
Ik ben niet gesponsord voor dit blogje maar schreef het uit eigen enthousiasme over de mooie en vooral functionele producten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Lekkers uit eigen tuin

Zadendoos