1/03/2019 - Tomaten zaaien

Op moestuingebied is dit misschien wel mijn meest favoriete klusje: tomaten zaaien!
Het lijkt alsof de lente, het voorjaar, dan pas echt tastbaar worden en het is ook al wat uitkijken naar de zomer en al dat lekkers.
Eigenlijk zijn tomaten dé reden dat ik een moestuin begonnen ben. Er gaat niets (of toch weinig) boven zelfgeteelde tomaten.

Met al die speciale rassen komt een mens heel erg in verleiding maar ik heb me 'sterk' gehouden en niets bijgekocht behalve de Golden Pearl (was op) en Rubin Pearl, die samen in een verpakking zaten. Ik moet eerst maar een keer opmaken wat ik nog liggen heb/had.
Dat zijn dus geworden:
- Golden Pearl: enorm zoete, gele kerstomaat, mijn favoriet
- Rubin Pearl: een rode kerstomaat, de eerste keer dat ik die gezaaid heb, ik ben benieuwd
- Christmas Grape: ook een rode kerstomaat, wel lekker maar kan niet tippen aan de gele
- Brenda: rode vleestomaat, goed maar soms harde stukken erin (dit zaad is nu op en ga ik niet meer opnieuw kopen vermoed ik)
- Tolstoi: rode trostomaat, heel erg smakelijk, een blijver denk ik wel
Ik selecteer (voor zover ik de info heb) de soorten op mogelijkheid om in open lucht geteeld te worden en op ziekteresistentie. Ook heb ik gemerkt dat ik moet zorgen dat de planten eens ze half mei naar buiten mogen, al best groot zijn zodat ze snel kunnen beginnen vruchten dragen. Door die voorsprong lukt het om toch een mooie oogst te krijgen eer begin/half september dan toch 'de plaag' toeslaat.

Zijn jullie ook begonnen met het voorzaaien van tomaten (en andere groenten)?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Zadendoos

Kerstkrans 2016