18/03/2019 - Stormschade en Floraluxaankopen

Wat ben ik blij met het rustige weer van vandaag. Nog niet echt warm, maar af en toe komt een blauwe lucht piepen van tussen de wolken. En nog meer belangrijk, er staat niet veel wind, toch niet in vergelijking met de afgelopen week...

De tuin is er al bij al redelijk goed doorgekomen. Mijn koude bak is wel helemaal stuk nu, dus niet meer twijfelen of ik hem voor de zoveelste keer ga oplappen met ducttape. Nee, hij is al opgeruimd intussen. Ook de steunconstructie van de leibomen hebben het zwaar te verduren gekregen. Twee palen zijn geknakt en wat leistokken losgekomen. Maar aan de bomen zelf is gelukkig niets.

Ons (witte) huis heeft wat meer schade. Drie nokpannen zijn eraf geschoven, een is helemaal gevallen en heeft in die val nog verschillende andere pannen stukgemaakt. Dat zorgde dan weer voor insijpeling in de badkamer... Ook nog wat stukken zink van de rand die losgekomen zijn. Intussen is het wel min of meer weer gefixt, tot binnen een paar maand, dan moet het er allemaal af voor de vernieuwing van het gehele dak.

Snel over naar iets leuks. Vorig jaar had ik voor mijn verjaardag een bon van Floralux gekregen. Een deel had ik al opgebruikt maar er bleef nog 75 € over en de bon zou verlopen 23/03 dus er moest werk van gemaakt worden.
Afgelopen donderdag was het zo ver, samen met mijn moeder en twee van mijn zussen zijn we erheen gegaan.
Dit is mijn buit, of toch gedeeltelijk want de poederverstuiver en lavameel staan nog bij mijn ouders thuis. Dat was teveel om ook nog mee te nemen op de trein.
Een Clematis viticella, 3 witte gebroken hartjes (Dicentra spectabilis 'Alba'), 10 aardbeiplantjes in verschillende soorten (voornamelijk doordragende rassen), zaad van Cosmos en tomatillo, 3 Dahliabollen 'Creme de Cassis', plantaardappeltjes en twee zakjes plantlabels. 
De komende dagen aan de slag dus om alles wat al kan, een plaats te geven.

Hebben jullie (veel) schade door de storm?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geranium 'Rozanne'

Zadendoos

Kerstkrans 2016