27/09/2018 - Toertje tuin

Niet mijn favoriete seizoen, die herfst omdat daarna de winter komt. Daardoor zou ik soms vergeten hoeveel mooie herfstbloeiers er zijn... ook in onze tuin intussen. De kleuren zijn intussen heel anders dan in de zomer, rustiger en rustieker maar wel heel mooi.
Een toertje tuin in een aantal foto's...

De Asters zijn weer in bloei. Dit is 'Pink Star'. Hij maakt zijn naam helemaal waar, met zijn mooie stervormige, roze bloempjes.


Ook de Strobilanthes rankanensis laat nu zijn bloemen zien. De veelbelovende knoppen van een aantal weken terug zijn dus eindelijk open. Best imposant zo, die groep. Jammer dat de Anemonen het wat laten afweten, anders was het helemaal goed geweest, deze compositie.

De Verbena bonariensis staat eigenlijk al heel wat maanden in bloei, maar ze blijven zo mooi.

Net als de Gaura (lindheimeri 'Whirling Butterflies') eigenlijk, en normaal gaat deze nog wel even door (tot het vriest).


Door de droogte en hitte kenden de Dahlia's een heel moeilijke start dit jaar maar stilaan komen ze erdoor. Hopelijk blijft het nog even mooi. Niet alleen om van de bloemen te kunnen genieten natuurlijk maar ook zodat de knollen zich weer voldoende kunnen voeden.

Als laatste wil ik ook graag de Actaea (simplex 'Brunette') nog laten zien. Zo mooi hoe die bloempjes perfect matchen met het donkere blad. Initieel stond er een grote groep maar er is er slechts een van overgebleven die wel trouw elk jaar terugkomt. De rest van het vak is trouwens ingenomen nu door de Asters. 

Straks ga ik nog even de tuin in. Het snoeisel opruimen dat blijven liggen is nadat mijn man afgelopen weekend de lei-eiken gesnoeid heeft. Ook wat Dahlia's opbinden die het verloren hebben van de zwaartekracht bij de wind van afgelopen zondag, en gelijk dan ook maar de uitgebloeide bloemen eruit halen.

Hoe is de herfstsfeer in jullie tuin?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Osmanthus

Zadendoos

Geranium 'Rozanne'