24/08/2018 - Bakje vol plezier

Weinig dat ik leuker vind dan even te gaan snuisteren bij de plaatselijke bloemenwinkel voor wat nieuwe planten.

Zeker nu mijn tuinklus voor vandaag 'de paarse border' was. Die naam is er gekomen doordat de initiële beplanting bestond uit Salvia verticillata 'Purple Rain'. In bloei was dat toen één paarse bloemenmassa. Alleen duurde dat prachtige zicht niet zo heel lang en naarmate de jaren verstreken werd de bloei ook alsmaar minder.

Dus dit jaar beslist om ze te vervangen door Agastache 'Purple Haze' (Dropplant). Alleen was het gekozen plantmoment achteraf gezien niet zo ideaal, namelijk net toen de Campanula's hun lange bloeistengels gemaakt hadden en dus eigenlijk veel meer plaats innamen 'dan normaal'.
Het resultaat nu is een slechts half gevulde border. Reken daar dan nog de droogte van afgelopen maanden bij en het is duidelijk dat het geheel er niet zo florissant bijligt.

Eerst maar even aan het opruimen gaan: wat onkruid wieden en droog blad weghalen. De Eryngium was helemaal uitgebloeid en mijn vader wilde graag wat zaad ervan. Dus die droge bloemstengels eraf gehaald en in een bakje gedaan. Later nog even opschonen. Ook was het nodig om de Stachys (Ezelsoren) weer even te hergroeperen.

Het was me al eerder opgevallen dat de border wat body miste. Er zijn wel de grassen (Miscanthus sinensis 'Morning Light') en de Clematisklimsteunen (de arme Clematissen ziet er niet uit, de droogte heeft hen echt geen goed gedaan, hopelijk herkomen ze volgend voorjaar), maar dat is niet genoeg in verhouding met de kruidachtige beplanting. Dus hier komen de Hebe's in het verhaal.
Ik heb ze als 'steun' geplaatst vlak voor de klimsteunen. Ze moeten natuurlijk nog wat groeien en hun ruimte innemen.

En op het to do lijstje voor dit weekend: het bestellen van nog een vijftiental Agastaches 'Purple Haze' om de strook nu wel helemaal ingevuld te krijgen.

De Hebe is trouwens al dankbaar in gebruik genomen door de hommels.

Vinden jullie het ook altijd leuk om nieuwe planten te mogen/kunnen/willen kopen voor de tuin?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Osmanthus

Zadendoos

Geranium 'Rozanne'